Porgandipäts. Arhiivipilt.
Foto: Panthermedia/ScanpixEVELIN ILVESE KOKAKOOL | Porgandileib, kerge teha ja taljesõbralik
Jagan teiega täna üht Pipi pärandit tema lõputust retseptivakast. Need toidud, mida me koos tegime, olid ikka maised ja ühendasid sööjaid tuumaga - et oleks soe ja et oleks kindel. „Grounding“ - ütles üks kauge sõber pärast õhtusöögilauast tõusmist. Tundes, et oli justkui maa peale laskunud.
Vaja läheb (1 pätsiks)
2 muna
0,3 dl suhkrut
50g sulavõid
4 porgandit (ca 300g), riivitud
1dl nisujahu (või 1/2 dl odra- ja teist sama palju nisujahu)
2 tl küpsetuspulbrit + mõni tilk sidrunimahla või õunaäädikat
Tee nii
Kõigepealt sulata rahulikul tulel või ning jäta jahtuma.
Seejärel vahusta munad suhkruga paksuks tihkeks vahuks (võid ka eraldi vahustada - saab veelgi parem).
Sega värskelt riivitud porgandid munavahu sekka ning edasi sega ettevaatlikult sisse sulatatud või. Kõige viimasena läheb taignasse jahu, mis on eelnevalt küpsetuspulbriga segatud (ja sidrunimahlaga üle piserdatud).
Vala õhuline taigen võiga määritud või küpsetuspaberiga vooderdatud vormi (leiva-või koogivorm - mõlemad sobivad) ning küpseta 200C juures umbes 45 min.
Serveeri jahtunult. Mu sõbranna armastas seda virsikujogurtiga, aga see leib sobib ideaalselt isegi põnevamat juustuvõiku versiooni looma.
Naudi ja täna maa ning taeva andi!
Armastust teie südameisse ja padadesse!
Evelin
Kommentaarid (0)