Kalatoitude retseptid
17. märts 2022, 09:04

KALAPÄEVAKS | Heeringa-einevõileib (2)

Rikkalik ja suur, kuid kevadiselt kerge salatiga heeringavõileib on õige toitev. Kurgi, redise ja munaga salat jääb üsna mahe ning sobib ka niisama söömiseks. Kuna köögiviljad muudavad salati vesiseks, ei tasu seda pikemaks ajaks seisma jätta. Einevõileiva valmistamiseks tuleks valida mõni viilutamata leivapäts, millest võib siis kas diagonaalis või kasvõi risti suuremad viilud lõigata. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
4 tk Rukkileiva viil
1 tk Kurk
4 tk Redis
4 tk Keedetud muna
1.5 dl Paksem majonees
2 spl Hakitud till
1 spl Hakitud roheline sibul
250 g Marineeritud heeringafilee
0.5 tk Sidrun
Tillioksad kaunistuseks

Valmistamine

1. Lõika leivast pikad umbes 5 mm paksused viilud. Haki pool kurgist ja redisest.

2. Sega majoneesi hulka hakitud kurk, redis, 2 hakitud muna, till ja 1sl rohelist sibulat. Lisa maitseks veidi sidrunimahla ja sega läbi.

3. Haki pool heeringast ja sega salati hulka.

4. Lõika ülejäänud heeringas, redis, kurk ja munad viiludeks.

5. Tõsta leivale salat, lao peale heeringatükid, keedetud muna, redise- ja kurgiviilud. Pane tillioks ja sidruniviil. Serveeri kohe.