Salati retseptid
25. märts 2022, 07:33

KERGE, AGA TOITEV | Soe ratatouille-kruubisalat

Ratatouille ja kruubipuder mekivad eraldi võttes mõlemad hästi, aga kokku pannes annavad eriti mõnusa roa. Kerge, aga toitev salat sobib nii soojalt kui külmalt, nii iseseisvaks roaks kui lisandiks liharoogadele. Salatisse võib kruupide asemel panna ka mõnda muud teravilja - kinoad, bulgurit, riisi vm.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 dl Odra- vm kruubid
1 tk Suvikõrvits
1 tk Baklažaan
4 tk Küüslauguküüs
2 spl Oliiviõli
2 spl Palsamiäädikas
2 tl Agaavisiirup
Sidrunipipar
250 g Kirsstomat
0.75 dl Hakitud basiilikulehed
0.75 dl Hakitud petersell
Õli praadimiseks
Riivitud parmesan soovi korral
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Loputa kruubid külma veega. Pane kastrulisse ja kalla peale 6 dl vett. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust, lisa sool ja keeda 30-35 minutit või kuni kruubid on pehmed.

2. Kuni kruubid keevad, lõika suvikõrvits 5 mm paksusteks viiludeks, baklazaan esmalt pooleks või neljaks ja siis u 1 cm paksusteks viiludeks. Prae pannil või grillpannil mõlemalt poolt kuldpruuniks ja pehmeks. Maitsesta soola ja sidrunipipraga.

3. Kurna vesi kui vaja ja pane kruubid suurde kaussi. Lisa hakitud küüslauk ja maitseks soola. Kalla hulka oliiviõli, palsamiäädikas ja siirup ning sega läbi.

4. Pane kaussi suvikõrvitsa- ja baklazaaniviilud. Lisa pooleks või sektoriteks lõigatud kirsstomatid, basiilik ja petersell, sega läbi ning maitsesta soola ja pipraga. Kui soovid, lisa veel palsamiäädikat.

Soovi korral riivi peale parmesani juustu.