Koostisosad
150 g Kreeka pähklid
375 g Pehmed kivideta datlid
3 dl Kakaopulber
0.75 dl Mandlijahu
5 spl Vahtra- või agaavisiirup
1.5 tl Vanilliekstrakt
0.25 tl Sool
175 g Tume šokolaad
1.5 dl Kookoskreem
KAUNISTAMISEKS
100 g Vaarikad või muud meelepärased marjad
3 spl Külmkuivatatud marjade puru
Valmistamine
12tk
1. Rösti Kreeka pähklid kuival pannil ja lase jahtuda. Kata 18 cm vorm või karp küpsetuspaberiga.
2. Surista pähklid kombainis puruks. Lisa datlid ja töötle ühtlaseks pastaks. Lisa kakao, mandlijahu, siirup, vanilliekstrakt, sool ja espressopulber. Surista kuni mass on ühtlane.
3. Tõsta mass vormi ja suru ühtlaselt ning tihedalt selle põhja. Pane vähemalt 1 tunniks külmkappi.
4. Pane kookoskreem kastrulisse ja kuumuta madalal kuumusel kuni see hakkab aurama. Võta pliidilt.
5. Lisa hakitud šokolaad, lase veidi seista ja sega siis ühtlaseks. Lase toatemperatuurini jahtuda ja määri siis koogile. Kui kate on tahkunud, pane peale marju ja/või külmkuivatatud marjade puru.
Kommentaarid (0)