Taimetoidu retseptid
14. märts 2022, 07:23

SEE EI JÄTA KEDAGI ÜKSKÕIKSEKS | Kartulipannkoogid redise-kohupiimakastmega (1)

Pannkoogid ei jäta kedagi ükskõikseks ja neid ei ole kunagi liiga palju. See kehtib mitte ainult magusate, vaid ka soolaste pannukate kohta. Riivitud värske kartul tainas jätab koogikese seest pehmemaks, samal ajal kui servad küpsevad ikka ahvatlevalt krõbedaks. Tainast võid muskaatpähkli asemel maitsestada ka mõne meelepärase kuivatatud ürdiga. Kohupiimakaste timmi mineraalveega just nii vedelaks või paksuks, kui sulle meeldib. Samamoodi suhtu redistesse ja sibulavartesse, ehk tükelda neid kastmesse sulle sobivas koguses. 

Koostisosad
PANNKOOGID
300 g Keetmata kartul
4 dl Nisujahu
1 tk Küüslauguküüs
2 tk Muna
1 dl Piim
1.5 dl Gaasiga mineraalvesi
1 tl Sool
0.5 tl Must pipar
0.5 tl Riivitud muskaatpähkel
Õli praadimiseks
RIKOTTAKASTE
1 tk Redise punt
Rohelised sibulavarred
200 g Rikottakohupiim
4 spl Gaasiga mineraalvesi
Sool
Must pipar

Valmistamine

12 tk

1. Koori kartulid ja küüslauk, riivi kartulid jämeda riiviga ja pressi küüslauk puruks.

2. Klopi munad piima ja mineraalveega lahti ning vispelda osade kaupa juurde jahu. Lisa kartul ja küüslauk ning maitsesta tainas soola, pipra ja muskaatpähkliga. Prae pannil kuumas õlis veidi suuremad pätsid kui tavalised lusikapannkoogid.

3. Samal ajal valmista kohupiimakreem. Pese ja kuivata redised ning haki väikesteks tükkideks, haki ka sibulavarred. Hõõru rikottakohupiima mineraalveega lahti. Lisa mineraalvett just nii palju, kui vedelat kastet soovid. Maitsesta kaste soola ja pipraga.

4. Serveeri pannkoogid ja kaste eraldi anumatest, nii et sööjad saavad endale ise meelepärase koguse kastet pannkoogile tõsta.