Kogus: viiele
Valmistusaeg: üle 60 min
40 minutit + 30 minutit ahjus
Koostisosad
150 g Või
3 tk Suur küüsluaguküüs
0.25 tl Sool
Peotäis värskeid ürte (nt basiilik, petersell)
1 tk Väiksem kollane paprika
1 tk Väike punane sibul
300 g Juust
1 tk Piklik või ümmargune saiapäts (700-800 g)
Õhukesed kartulikrõpsud
DIPPIMISEKS (SOOVI KORRAL)
200 g Kreeka jogurt
4 spl Punane pesto
Valmistamine
1. Sulata või. Koori küüslaugud ja pressi või hulka, maitsesta soola ja hakitud ürtidega.
2. Pese ja kuivata paprika, lõika sektoriteks ja need omakorda õhukesteks ribadeks. Koori sibul ja viiluta õhukeselt. Lõika juustutükk umbes sentimeetrise läbimõõduga kangideks.
3. Lõika saiapäts pealt ruutudeks, kuid jälgi, et põhi jääks vähemalt 2 cm kõrguselt läbi lõikamata. Kuna surud vahedesse päris palju paprikat, sibulat ja juustu, siis nii püsib päts paremini koos ega lagune laiali. Vooderda pätsist suurem ahjuvorm või ahjuplaat küpsetuspaberiga ning tõsta sai peale.
4. Suru sõrmedega ettevaatlikult saiale tehtud lõiked lahti ja tõsta vahedesse väikese lusikaga vedelat ürdivõid. Kasuta sel moel ära umbes ¾ võikogusest. Järgmiseks suru avadesse juustukangid ning paprikaribad ja sibulaviilud. NB: siiani võid saiapätsi ette valmistada ja kaetult külmkappi küpsetamist ootama jätta. Enne ahjupanekut puista peale peotäie jagu veidi väiksemaks murtud kartulikrõpse.
5. Purusta ülejäänud kartulikrõpsud helvesteks, sega sula ürdivõi hulka ja jaga see saiale. Kata saiapäts hoolikalt fooliumiga ja küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit. Eemalda foolium ja küpseta veel umbes 10 minutit. Dipikastmeks sega kokku jogurt ja pesto.
Serveeri kohe, aga ära unusta, et sulanud juust on kuum!
Kommentaarid (0)