Tiina Lebane 31. märts 2022 07:53
Vahemereline makaroniroog ei vea kunagi alt ja seda pole võimalik ka untsu keerata. Sardiinikonserve leiab kauplustest nii välis- kui ka omamaiseid, nii et selle itaaliapärase pastatoidu valmistamine koostisainete puudumise taha ei tohiks jääda. Soola-pipraga ole maitsestamisel pigem ettevaatlik, sest kapparitest ja parmesanist tuleb soolast maitset nagunii. Seevastu sidrunit võid isegi rohkem lisada, eriti koort, mis annab rohkem maitset kui mahl. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
300 g Lintnuudlid
2 tk Küüslauguküüs
1 tk Suur sidrun
3 spl Oliiviõli
1 karp Sardiinid (120g)
Värske petersell
Sool
Must pipar
1 prk Suured kapparid (100g)
100 g Riivitud parmesan

Valmistamine

1. Pane lintnuudlid soolaga maitsestatud keeva vee sisse ja keeda vastavalt pakil olevale õpetusele.

2. Vahepeal valmista kaste. Puhasta ja haki küüslauguküüned peeneks, riivi sidrunilt koor ja pressi mahl välja. Kuumuta pannil õli keskmisel kuumusel, lisa hakitud küüslauk ja sardiinid ning prae segades, kuni sardiinid lagunevad tükkideks. Lisa sidrunikoor ja -mahl ning nõrutatud lintnuudlid.

3. Sega nuudlid kastmega läbi. Lisa hakitud värsket peterselli, veidi soola ja pipart ning nõrutatud kapparid. Sega kergelt ja puista peale riivitud parmesani. Söö kohe!