Magustoidud
11. märts 2022, 10:23

NÄDALA MAIUS | Manna-kohupiimavorm rõõsa koorega

See on magustoit, mis on ühekorraga nii pehmelt õhuline kui ka rammusalt täidlane ja mahlane. Soovitan kasutada koostises rikottakohupiima – just selle kreemjama koostise ja pehme maitse pärast. Vähemagusale maiusele sobib hästi peale niristada pisut vedelat mett. Kastmeks ja mahlasuse lisamiseks piisab naturaalsest rõõsast koorest.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 25 minutit ahjus

Koostisosad
1 dl Manna
2.5 dl Keefir (või hapupiim)
30 g Või
3 tk Muna, L suurus
3 spl Suhkur
2 spl Nisujahu
Sool
200 g (Rikotta)kohupiim
Vedel mesi
2 dl Rõõsk koor 35%

Valmistamine

1. Sega manna keefiri hulka ja lase 5-6 minutit paisuda. Sulata või.

2. Eralda munakollased ja -valged. Klopi munakollased koos suhkruga kergelt vahtu. Lisa manna-keefirisegu, sulavõi, jahu ja pisut soola ning sega läbi. Lase seista mõni minut, kuni vahustad munavalged pehmeks vahuks. Ühenda rahulikult segades mannasegu ja munavalgevaht. Määri vähemalt 1,5-liitrine ahjuvorm võiga ning vala segu vormi. Tõsta lusikas haaval peale kohupiimaportsud ja suru kergelt tainasse.

3. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 25 minutit, kuni roog on pealt kuldne ja kenasti kerkinud. Nirista ahjust võetud magustoidule paar supilusikatäit vedelat mett ja umbes detsiliitri jagu rõõska koort ning paku kohe. Vala ülejäänud koor kannu, et sööjad saaksid seda soovi korral juurde lisada.