Ukraina köögi klassika: деруни́ ehk kartulipannkoogid
Foto: Taimne TeisipäevTAIMNE PÄEVARETSEPT | Ukraina köögi klassika: деруни́ ehk kartulipannkoogid
Krõbedad kuldpruunid kartulipannkoogid on Ukraina köögi klassika. Söö neid taimse koorega või mõne muu meelepärase kastmega. Sobilik roog praegusesse paastuaega.
Vaja läheb
3 keskmist kartulit
Pool porgandit
1 keskmine sibul
3 sl jahu
Näpuotsatäis soola ja pipart
60 ml taimset juustu
Tee nii
1. Riivi peene riiviga kartul, sibul ja porgand. Pane saadud segu sõela ja pigista välja nii palju vedelikku kui võimalik.
2. Seejärel pane riivitud kartul, porgand ja sibul suurde kaussi. Lisa ülejäänud koostisosad ja sega hoolikalt.
3. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli. Enne kartulipannkookide pannile tõstmist veendu, et õli on kuum. Katseta seda väikese taignatükiga. Kui õli on piisavalt kuum, hakkab see taigna ümber mullitama.
4. Võta kätega osa segust ja vormi palliks. Suru pall pannkoogikujuliseks ja aseta ettevaatlikult kuuma õli sisse. Mida õhemad pannkoogid on, seda kiiremini need küpsevad.
5. Prae mõlemalt poolt umbes viis minutit. Pannkoogid peavad olema mõlemalt poolt pruunid ja krõbedad.
6. Aseta pannkoogid restile
Kommentaarid (0)