Pirukas. Arhiivifoto
Foto: UnsplashEVELIN ILVESE KOKAKOOL | Seenepirukas Ukrainast. Et see headus saaks taas võimule!
Jagan teiega täna ühe üdini hea ja isetu ukrainlanna Maria Minhofi seene (vôi kapsa vôi muna-rohesibula) piruka retsepti, mille ta poetas meile kaasa, kui kord aastaid tagasi TV3 saatemeeskonnaga tal Tudulinnas (2016) külas käisime. Tolleks hetkeks oli ta andnud lühemaks või pikemaks ajaks kodu juba 48-le Eestimaa lapsele. Hooldusemana ametlikult, kuid südame-emana päriselus. Pirukas maitses imeliselt, nagu neid vaid Ukrainas teha osatakse. Tasub proovida!
Vaja läheb
Taignaks:
3 muna
1 tl küpsetuspulbrit
200 g hapukoort
1 tl soola
2 spl majoneesi
210 g jahu
Täidiseks:
3–4 peotäit kukeseeni või puravikke, kuuseriisikaid…
1 suur sibul
Õli praadimiseks.
Tee nii
Sõtku kokku tainas ja näpi sellest ⅔ ümmarguse koogivormi põhja ja äärtele.
Tee kahvliga sisse augukesi nii põhjale kui äärtele, siis ei lähe tainas küpsedes nii hoogsalt kokku. Seejärel laota peale praetud seene-sibula segu, kõige peale aga pane ülejäänud ⅓ tainast.
Kui tahad eriti ilusat pirukat, võid katte teha taignatriipudest, punuda mustri või muud moodi ilusaks vormida.
Küpseta 200 °C ahjus u 30–40 min.
Jahuta ja naudi Maria nostalgilist sünnipäevapirukat lapsepõlvekodust Ukrainast! Et see headus saaks taas võimule!
Armastust teie südameisse ja padadesse!
Evelin
Kommentaarid (0)