Tiina Lebane 5. märts 2022 11:18
Mõnusalt krõmpsuv kapsa-porgandi toorsalat tsitrusemahla, magusate rosinate ja mõrkjate Kreeka pähklite ning mahlaste apelsinidega. See on salat, mida punaste apelsinide ajal lihtsalt peab tegema! Kui teed salatit mitmeks päevaks, siis lisa apelsini alati värskelt, et õhukesed viilud ära ei närbuks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
400 g Punane kapsas
50 g Rosinad
2 spl Õunaäädikas
3 tk Punane apelsin
Sool
Purustatud must pipar
200 g Keskmine porgand (u 3tk)
50 g Kreeka pähklid
Oliiviõli

Valmistamine

1. Lõika kapsas sektoriteks ja edasi viiluta võimalikult õhukeselt. Tõsta kaussi, kuhu lisa ka rosinad ja õunaäädikas. Pigista juurde ühe apelsini mahl ja maitsesta vähese soola ja pipraga. Sega läbi, kata kauss kaane või toidukilega ja tõsta umbes 15 minutiks külmkappi. Selle aja jooksul jõuab kapsas veidi pehmeneda ja rosinad paisuda.

2. Vahepeal koori porgandid ja riivi jämedalt, tõsta serveerimisalusele. Koori apelsinid ja lõika terved viljad õhukesteks viiludeks.

3. Sega kapsas hoolikalt läbi, tõsta porgandipadjale ja nirista peale kausi põhja kogunenud vedelik. Murra Kreeka pähklid sõrmede vahel veidi väiksemaks ja puista salatile. Kõige peale aseta apelsiniviilud ja söö kohe.