Supiretseptid
11. märts 2022, 08:21

UUS PERELEMMIK | Kollane hernesupp sealihaga (1)

Kui sa pole varem julgenud hernesupi tegemist ette võtta ja oled rahuldud purgisupiga, siis selle retsepti järgi ise suppi tehes lisad oma pere menüüsse toidu, mida oodatakse sagedamini kui ainult vastlapäeval. Kollastest poolitatud hernestest saad potitäie maitsvat ja ilusa värviga hernesuppi. Lihaks kasuta pehmet sea praetükki ja lõika see enne supile lisamist väikesteks, ampsusuurusteks tükkideks. Keemise ajal pea meeles suppi aeg-ajalt segada, sest lagunevad herned vajuvad massina poti põhja. Ülejäänud aja saab supp väga hästi ise endaga hakkama!

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
10-12 tundi herneste leotamiseks + u 70 minutit keetmiseks

Koostisosad
500 g Kuivatatud kollased herned, poolitatud
1.7 l Vesi
1 tk Sibul
2 tk Suur porgand
500 g Pehme sealiha
1.5 tl Sool
Purustatud must pipar

Valmistamine

1. Loputa herneid sõelal rohke külma vee all, kuni vahtu enam ei tule. Vala herned potti, lisa külm vesi ja jäta järgmise päevani likku.

2. Lase hernestel koos leotusveega keema tõusta ja keeda madalal kuumusel umbes 30 minutit. Vahepeal koori sibul ja porgandid. Haki sibul ja lõika porgandid ribadeks, lõika liha väikesteks tükkideks.

3. Lisa köögiviljad ja lihatükid potti, lase keema tõusta ja keeda madalal kuumusel 30-40 minutit. Aeg-ajalt sega, et hernemass põhja kinni ei jääks. Kui vaja, lisa veidi vett. Lõpuks maitsesta supp soola ja vähese pipraga, lase kümmekond minutit kaane all maitsestuda ja jaga taldrikutesse.