Lihtsamast lihtsam kana-köögiviljavokk
Foto: Kristi RebaneArtikkel ilmus ajakirja Nipiraamat 2022. aasta märtsinumbris
VAID 5 KOOSTISOSA | Lihtsamast lihtsam kana-köögiviljavokk
Aasiahõnguline kana-köögiviljavokk saab kiirelt lemmikuks, sest valmib lihtsalt ja kiirelt ning maitseb mõnusasti. Katseta roas erinevate külmutatud köögiviljasegudega, nii saad iga kord veidi erineva maitsva toidu. Lisaks kanafileele tuleb vokiroog imehea ka kanakintsuliha, hiidkrevettide või hoopis tofuga.
Vaja läheb (neljale):
200 g riisinuudleid
2 kanafileed
0,5 dl sojakastet
1 dl magusat tšillikastet
500 g külmutatud köögiviljasegu
+
Lisaks:
1 dl vett
vokkimiseks (seesami)õli
serveerimiseks maitserohelist
Valmista rooga nii:
1. Keeda riisinuudlid pakil oleva juhise järgi. Nõruta ja loputa need sõelal külma vee all, et nuudlid kokku ei kleepuks. Jäta ootele.
2. Lõika kana ribadeks ja voki õlis jumekaks.
3. Sega soja- ja tšillikaste omavahel ning lisa kanale pannil.
4. Puista pannile ka köögiviljasegu.
5. Kui oled köögivilju vokkinud 5−6 minutit, tõsta pannile nuudlid, vala juurde 1 dl vett ja sega läbi, nii et kõik nuudlid oleksid kastmega kaetud. Lisa maitse järgi vajadusel üht või teist kastet. Serveeri maitserohelisega.
Toit valmib 20 minutiga!
Kommentaarid (0)