Šokolaaditräpsuline panniküpsis

Foto: Kristi Rebane
Küpsetised
8. märts 2022, 15:50

Artikkel ilmus ajakirja Nipiraamat  2022. aasta märtsinumbris

VAID 5 KOOSTISOSA | Šokolaaditräpsuline panniküpsis

Suure panniküpsisega hoiad palju aega kokku, sest pääsed väikeste küpsiste vormimisest. Šokolaadi asemel sobivad tainasse ka muud lisandid, näiteks röstitud ja hakitud pähklid, lusikatäis kookoshelbeid või poole apelsini riivitud koor. Pane küpsis ahju küpsema üleni metallist või malmist praepannile, aga sobib ka koogivorm või ahjuplaat.

Vaja läheb:

  • 90 g võid

  • 1 dl suhkrut

  • 1 muna

  • 2,5 dl jahu

  • 50 g tumedat šokolaadi

+

Lisaks:

  • ⅔ tl küpsetuspulbrit

  • näpuotsatäis soola

  • soovi korral serveerimiseks jäätist

 

Valmista panniküpsist nii:

1. Klopi toasoe või suhkruga läbi.

2. Lisa muna ja sega ühtlaseks.

3. Sega küpsetuspulber ja sool jahuga läbi ning lisa tainasse.

4. Haki šokolaad jämedalt ja sega peaaegu kõik tükid tainasse, jättes 10 tükikest kõrvale.

5. Aja tainas pannil spaatliga ühtlaselt laiali.

6. Küpseta hõrgutist 180kraadises ahjus pöördõhurežiimil 25 minutit. Seejärel säti küpsisele varem kõrvale pandud šokolaaditükid ja pane küpsetis veel 5 minutiks väljalülitatud ahju, et šokolaad sulaks.

7. Küpsis on kohe pärast valmimist soojalt serveerides pehme. Lastes sel enne söömist jahtuda, saad krõbedama maiuse. Mõlemal juhul sobib hõrgu šokolaaditräpsulise panniküpsise peale pallike vanillijäätist jakõrvale klaas piima.

Retsepti järgi saad ühe 24 cm küpsise!

Küpsis küpseb 45 minutit!