Foto: Kollaaž, pildid Britt Paju
Kersti Eero 1. märts 2022 14:19

„Kui vastlate paiku tarvitati vanasti ära kõik, mis oli selleks ajaks sealiha varudest järele jäänud, siis tänapäeval võiksid vastlad olla see aeg, mil lauale jõuavad ka need lihatükid, mida suurem osa meist võõristama kipub,“ arvab armastatud kokaraamatute autor Britt Paju. Ja pakub ühe põneva retsepti seasabade tegemiseks ning kõike muud kui tavaline tundub ka tema õpetus, kuidas kookospiimaga vürtsikat herne-tomatisuppi keeta.

Kui seajalgu on eestlased vastlapäeval põlvest põlve keetnud, siis nüüd võiks nn ninast sabani põhimõtet veidi laiendada ning vahelduseks hoopis seasabasid teha. Tänasel Õhtulehe toiduküljel olevale siidri-seasabadele sarnaneva retsepti leidis Britt aastaid tagasi rupsisöömist propageerinud Inglise koka Fergus Hendersoni kokaraamatust ja aja jooksul on ta seda endale veidi mugavamaks kohandanud. „Retsepti lugedes võib küll tunduda, et jantimist on kõvasti, kuid nii pole see teps mitte – sabad podisevad ahjus ise valmis ja saavad pärast üpris iseseisvalt ka krõbeda kooriku peale. Ja olgu öeldud – olenemata sellest, et suupiste paljudel kulmud juuksepiirini kergitab, on kõik maitsjad siiani ka teise pala juurde tõstnud,“ kinnitab Britt.

Edasi lugemiseks vali endale sobiv plaan:

Telli Õhtulehe digipakett

Vaata võimalusi
  • 11 erinevat digiväljaannet
  • Üle 2000 artikli kuus
  • Jagamisõigus 4 sõbraga
  • Tellijatele mõeldud auhinnad
Näita vähem
€ 0 / nädal€ 11.99 / kuu
Telli

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
  • Ühe artikli lugemisõigus
Näita vähem
€ 3.99