EDUKAS TANDEM: Erwin ten Hove (vasakul) on aidanud Marten Liivi 1000 meetri distantsil MMi viiendaks ja OMi seitsmendaks.

Foto: Karli Saul
Olümpia
20. veebruar 2022, 07:33

ÕL PEKINGIS | KOLMEKÕNE | Liivi hollandlasest treener: hoiatasin Martenit, et ta tuleb kiiruisutamise ussipessa

Holland ja kiiruisutamine käivad kokku nagu Pärnu linn ja muulid. Marten Liivi hollandlasest treener Erwin ten Hove on veendunud, et Eestilgi oleks hea tahtmise korral võimalik kasvada suureks uisutamisriigiks. Aga kuidas Hollandis töö käib? Kui räpane või sõbralik on sealne uisukultuur? Saime Liivi ja ten Hovega päev pärast 1000 meetri distantsi Pekingi olümpiakülas kokku ja arutasime asja. Juttu jätkus kauemaks, nii et valage kohvitass täis ja nautige.

Arutasime pärast võistlust Marteniga intervjuutsoonis, et see on tegelikult pöörane, et me üldse räägime võimalikust olümpiamedalist, sest ta kasvas uisutajaks väiksel rajal ühe pisikese koolimaja taga.
Erwin ten Hove (EtH)
: „Tõsi, aga minu töö on vaadata, mida teha paremini. Pole vahet, kust oled pärit. Eestis on aastaajad, ilus talv ja ilus suvi, seega võiks see minu arvates olla üks riike, kus kiiruisutamine on suur spordiala. Teil on palju jääd ja nagu näha, võib isegi väikselt koolimaja taguselt väljakult jõuda olümpiamängudel seitsmendaks või isegi püüda medalit.”

Edasi lugemiseks: