Kreemine kanapasteet, arhiivipilt

Foto: Panthermedia/Scanpix
Evelin Ilves 20. veebruar 2022 07:26

Jagan teiega täna üht lihtsat laste ja koerte lemmikrooga, mis kõigele lisaks on ka veel tervislik ning aitab nende eest, kes maksa ei söö, selle toidu algosakesed kenasti saladuses pidada.

Vaja läheb

  • 500g kanamaksa

  • 2 mugulsibulat, hakitud

  • 2 küünt küüslauku, hakitud

  • 2 porgandit, riivitud

  • 100-200g võid

  • 200+grammi paksu hapukoort (või vahukoort)

  • Maitseks musta pipart, riivitud muskaatpähklit, soola, loorberi lehte, pruuni suhkrut, kuivatatud tüümiani, kui on - tilk mandli- või rummiessentsi.

Tee nii

Prae kõrge servaga paksu põhjaga pannil osa või sees maksad kuldpruuniks - kasuta keskmist kuumust, et või kõrbema ei läheks.

Lisa hakitud sibul ja küüslauk ning kuumuta kõik kenasti läbi, et sibul klaasjaks ja küüslauk aromaatseks muutuks.

Siis lisa riivitud porgand, kuumuta veel pisut ja kalla juurde nii palju vett, et kogu panni sisu oleks õrnal kaetud.

Lase tasapisi keema, lisa loorber, pipar ja teised maitseained ning hauta poolenisti kaanega kaetult umbes 30 minutit.

Katsu kahvliga, kas maksad on pehmed - kui nii, siis lisa hapukoor ja mitu head supilusikatäit võid, kuumuta õrna mullini ning kalla kogu panni sisu blenderisse* (kui korraga ei mahu, tee kahes võrdses osas) - blenderda kuni kõige kõrgemate pööreteni, kuni tekib helepruun õhuline kreem.

Pane kaanega suletavaisse klaaspurkidesse ja jahuta.

Tee võileiba või naudi eelroana näiteks tilga balsamiäädika või vürtsmoosiga. Üüberhää!

Armastust teie südameisse ja padadesse!

Evelin

* Saumikser ajab ka asja ära, aga päris siidist kraami ma sellega siiski saavutanud ei ole.