Taimetoidu retseptid
15. veebruar 2022, 09:05

TERVIS TÄNAB | Tummine läätsesupp

Läätsed, köögiviljad ja spinat annavad kokku ühe vägagi tervisesõbraliku supi. Kui 1/3 kuni pool supist püreerida, siis jääb see meeldivalt tummine. Läätsede leotamine aitab neil pehmeneda, aga neutraliseerib ka seedimist raskendavaid aineid. 

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
1 tund 10 minutit

Koostisosad
2 dl Punased läätsed
2 spl Õli
1 tk Sibul
2 tk Porgand
1 tk Sellerivars
2 tk Küüslauguküüs
1.5 l Köögiviljapuljong või vesi
1 prk Purustatud tomatid (400g)
0.5 tl Kuivatatud pune
0.5 tl Kuivatatud basiilik
1 tk Loorberileht
2 tk Kartul
3 dl Spinatilehed
Sool
Must pipar

Valmistamine

1 . Pane läätsed 1-2 tunniks külma vette likku. Kurna ja loputa.

2. Kuumuta poti põhjas õli, lisa hakitud sibul, porgand ja seller ning kuumuta 2-3 minutit. Lisa hakitud küüslauk ja kuumuta läbi.

3. Lisa läätsed, puljong, tomatid ja maitseained. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust, kata pott kaanega ja hauta 30 minutit.

4. Koori kartulid, lõika väikesteks kuubikuteks ja lisa potti. Keeda 25 minutit. Lisa hakitud spinat ja sega läbi.

5. Tõsta umbes 1/3 supist potist kannu ja püreesta saumikseriga. Pane potti tagasi, maitsesta ja kuumuta läbi.