Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
1 tund 10 minutit
Koostisosad
2 dl Punased läätsed
2 spl Õli
1 tk Sibul
2 tk Porgand
1 tk Sellerivars
2 tk Küüslauguküüs
1.5 l Köögiviljapuljong või vesi
1 prk Purustatud tomatid (400g)
0.5 tl Kuivatatud pune
0.5 tl Kuivatatud basiilik
1 tk Loorberileht
2 tk Kartul
3 dl Spinatilehed
Sool
Must pipar
Valmistamine
1 . Pane läätsed 1-2 tunniks külma vette likku. Kurna ja loputa.
2. Kuumuta poti põhjas õli, lisa hakitud sibul, porgand ja seller ning kuumuta 2-3 minutit. Lisa hakitud küüslauk ja kuumuta läbi.
3. Lisa läätsed, puljong, tomatid ja maitseained. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust, kata pott kaanega ja hauta 30 minutit.
4. Koori kartulid, lõika väikesteks kuubikuteks ja lisa potti. Keeda 25 minutit. Lisa hakitud spinat ja sega läbi.
5. Tõsta umbes 1/3 supist potist kannu ja püreesta saumikseriga. Pane potti tagasi, maitsesta ja kuumuta läbi.
Kommentaarid (0)