Pille Enden 17. veebruar 2022 07:25
Kasukas on igati praktiline salat, mille võib panna kihiti kaussi või hoopis pokaalidesse, mis sobib nii argi- kui peolauale.  Tavapäraselt heeringaga valmistatav salat maitseb väga hästi ka kiluga. Kilude puhastamine on küll tüütu töö, aga tasub end ära, sest pehmed hästi laagerdunud kilud maitsevad salatis oivaliselt. Muidugi võib kasutada ka kilufileesid, siis läheb salati valmistamine oluliselt kiiremini. Pokaalis serveerimiseks võiks ained tükeldada üsna väikseks, kausis võivad jääda pisut suuremad. 

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 karp Vürtsikilud (250g)
3 tk Koorega keedetud kartul
1 tk Punane sibul
3 tk Keedetud muna
2 tk Keedetud peet
5 tk Rohelise sibul avars
KASTE
2 dl Majoneed
2 dl Hapukoor
Sool
Suhkur
Sinep
KAUNISTUSEKS
Keedetud muna
0.5 tk Punane sibul
Roheline sibul

Valmistamine

1. Puhasta kilud sisikonnast ja luudest. Pane mõned kilufileed kaunistamiseks kõrvale, ülejäänud haki.

2. Koori kartulid ja lõika väikesteks kuubikuteks. Koori ja haki sibul, muna ja peet. Haki roheline sibul.

3. Lao salatikomponendid kihiti laia kaussi või portsjonipokaalidesse: kartulikuubikud, kilutükid, sibul, keedetud muna, roheline sibul ja peet.

4. Kastmeks sega kokku hapukoor ja majonees, maitsesta soola, suhkru ja sinepiga.

5. Tõsta peale salatikaste, soovi korral võib kahvli paaris kohas salatisse torgata, et kaste valguks allapoole. Lase 1 tund külmkapis seista.

6. Vahetult enne serveerimist kaunista hakitud muna, punase sibula viilude, kilufilee ja rohelise sibulaga.