Kalatoitude retseptid
24. veebruar 2022, 07:16

HEAD ISU, EESTI! Graavisiig mustikatega

Vahvalt värviline graavisiig sobib vabariigi aastapäeva või muu tähtpäeva lauale. Metsmustikad annavad kalale kauni värvi, kultuurmarjade puhul jääb värv lahjaks. Kala soola panemiseks kulub kõige rohkem 10 minutit, seejärel tuleb vaid kannatust varuda, et jõuaks maitsestumise ära oodata. Kala mekib hästi röstitud saia või musta leivaga. 

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: kuni 20 min
10 minutit + 8 tundi maitsestub

Koostisosad
2 tk Nahaga siiafilee (umbes 500 g)
1 spl Jäme sool
1 tl Suhkur
1 tl Valge pipar
1.5 dl Metsmustikad
SERVEERIMISEKS
Röstitud sai või leib

Valmistamine

1. Tupsuta fileed majapidamispaberiga kuivaks ja eemalda luud.

2. Sega sool, suhkur ja pipar. Puista ühtlaselt mõlemale fileele. Pane ühele kalafileele külmutatud mustikad, neid pole eelnevalt üles sulatada vaja.

3. Aseta mustikateta filee teisele peale nahapool üleval. Keera tihedalt küpsetuspaberisse ja siis toidukilesse. Aseta peale raskus ja pane 8 tunniks või üleöö külmkappi maitsestuma.

4. Pühi mustikad ja maitseained kala pinnalt ära. Lõika õhukesteks viiludeks ja serveeri röstsaia või leivaga.