Linnuliha retseptid
20. veebruar 2022, 13:49

LIHTNE, MURETU JA MAITSEV | Ahjukana ürdimajoneesiga

Ahjukana küpsetuskotis küpsetamine on lihtne ja muretu. Kui samas küpsevad valmis ka juurikad, on lisand kohe valmis ja praeleemegi saab kastmeks kõrvale pakkuda. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + 1 tund maitsestumiseks + 1,5 tundi ahjus

Koostisosad
1 broiler (1,6–1,8 kg)
1,5 dl majoneesi
1 dl hakitud ürte (nt petersell, till, basiilik)
6 kartulit
4 porgandit
1 sl õli
soola
musta pipart

Valmistamine

1. Hõõru kana seest ning väljast sisse soola ja pipraga. Lase 1 tund maitsestuda.

2. Kuumuta ahi 190 kraadini. Töötle majonees ja ürdid saumikseriga ühtlaseks.

3. Määri kana ürdimajoneesiga nii seest kui väljast kokku ja pane küpsetuskotti rinna pool üleval. Aseta kott ahjuplaadile.

4. Koori kartulid ja porgandid. Suuremad kartulid poolita ja porgandid lõika väiksemateks juppideks. Sega kausis õli, soola ja pipraga. Pane samuti ühekordse kihina küpsetuskotti.

5. Pane ahju ja küpseta 1,5 tundi. 20–25 minutit pärast ahju panemist, kui kott on paisunud, lõika ettevaatlikult ära üks nurk. Nii ei jää kott kana külge kinni ja nahk küpseb kaunilt pruuniks ning mõnusalt krõbedaks.

6. Võta ahjust, lõika ettevaatlikult, et end kuuma auruga ei kõrvetaks, küpsetuskott lahti. Lase 5–10 minutit jahtuda.  Serveeri koos kartulite, porgandite ja koti põhja tekkinud praeleemega.