Pille Enden 26. veebruar 2022 11:12

Koos juustuga lehttainas küpsenud lihapallid meenutavad Beef Wellingtoni, ehk veiseliha Wellingtoni moodi, kuid on ilmselgelt vähem pretensioonikas roog, sest pole vaja küpsusastme pärast muretseda. Krõbedas kestas pallikesi võib pakkuda suupisteks või kergeks eineks koos värske salatiga. Lihapalliampsud maitsevad suurpäraselt koos tomati-, tšillikastme või salsaga serveerides. Pallikesi saab ka hiljem ahjus üles soojendada. 

Koostisosad
400 g Veise- või segahakkliha
0.75 dl Riivsai
1 tk Muna
1 tk Sibul
3 tk Küüslauguküüs
0.5 dl Hakitud petersellilehed
1 spl Õli praadimiseks
Jahu rullimiseks
350 g Lehttainas
4 dl Riivitud mozzarella
1 tk Muna
Sool
Must pipar
Salsa, tomati- või tšillikaste ja basiilikulehed serveerimiseks

Valmistamine

1. Sega kausis hakkliha, riivsai, muna, riivitud sibul ja küüslauk ning hakitud petersell. Maitsesta soola ja pipraga.

2. Vormi hakklihamassist 2,5-3 cm läbimõõduga pallid. Prae pannil õlis pruuniks või küpseta 220-kraadises ahjus 8-10 minutit. Lase jahtuda.

3. Kuumuta ahi 200 kraadini. Rulli tainas jahuga ülepuistatud laual 3-4 mm paksuseks.

4. Lõika tainast 8-9 cm ruudud. Tõsta iga taina keskele supilusikatäis riivjuustu. Pane peale lihapall, tõsta kõik taina nurgad palli kohale kokku ja suru tihedalt kinni. Pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, lõikepool all. Pintselda munaga ja küpseta 25 minutit või kuni tainas on küps ja krõbe.

5. Serveeri soojalt meelepärase tomati-, tšillikastme või salsaga ning basiilikulehtedega.