Eesti köök
28. veebruar 2022, 07:48

ARGIPÄEV MAGUSAMAKS | Kaera-šokolaadilaastud

Kui paksukestest kaeraküpsistest on isu täis, valmista õhukesi ja krõbedaid kaeralaaste. Kui lisad ka šokolaadi, siis katseta erinevatega, et leida endale meelepäraseim kooslus. 

Koostisosad
50 g Või
60 g Meelepärane šokolaad, soovi korral
2 dl Kaerahelbed
1 dl Suhkur
1 tk Muna
1 spl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber

Valmistamine

u 20 tk

1. Sulata või ja vala kaussi.

2. Haki šokolaad võimalikult peenikeseks. Lisa sulavõi hulka kõik koostisained ja sega tainaks. Tõsta lusikaga väikesed tainaportsud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jäta portsude vahele ruumi, sest küpsedes valgub tainas laiali.

3. Küpseta 200-kraadies ahjus 5-7 minutit. Pärast ahjust võtmist lase küpsistel veidi jahtuda ja kõveneda, seejärel tõsta vaagnale.