Patuvabad pühapäeva pannkoogid
Foto: Evelin IlvesEVELIN ILVESE KOKAKOOL | Patuvabad pühapäeva pannkoogid
Jagan teiega täna üht pühapäevahommikusse ideaalselt sobivat retsepti, mis sai leiutatud nii nagu ikka perele olemasolevast süüa tehes – võtad seda, mis kapis leidub, ja vahel tekib mõni uus maitse ja tekstuur, mis ennastki üllatab.
Need valgurikkad pannkoogid panid isegi meie kõike maitsnud koera Schuberti tagakäppadele seisma (mida ta mitte kunagi ei tee laua juures, ausõna!). Nii et tasub jagamist. Pealegi on islandlaste leiutatud tervisetoode skyr meie poodides tihti allahindlustega saadaval – küllap me pole veel tema voorustest piisavalt teadlikud. Vali aga ainult maitsestamata skyr, sest teised on kahetsusväärsed suhkru- ja tihti lihtsalt ka keemiapommid.
Vaja läheb
400 g tops maitsestamata skyr’i
200 g peenelt riivitud muskaatkõrvitsat (sobib ka küpsetatud, hautatud, püreeritud kõrvits)
3 muna
1 spl psülliumi (saab ka ilma, aga psülliumi ehk loodusliku kiudainega väheneb jahu kogus poole võrra. Võib kasutada ka teisi kiudaineid, mis saada – näiteks porgandikiud või peedihelbed)
1 tl vanillisuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
Nii palju jahu, et saaks parajalt poolpaks tainas.
Tee nii
Sega ained kokku ja lase natuke seista – 10–15 min, et kiudaine saaks pakseneda –, siis näed, kas vajad jahu juurde. Mina tegin täisteraspeltaga – sobis lihtsalt hiilgavalt.
Prae hea õli või selitatud või sees mõlemalt poolt kuldseks ja naudi marjade või moosi või mee või kõigi nendega! Superluks!
Armastust teie südameisse ja padadesse!
Evelin
Kommentaarid (0)