Pille Enden 16. aprill 2022 10:53
Küpsetamata juustukoogis kombineeruvad maheda mango ja hapuka sidruni maitsed. Mangoelamuse suurendamiseks võib koogi juurde serveerida mangopüreed, mida koogile kastmeks peale niristada, või mangoviile. 

Koostisosad
PÕHI
140 g Heledad vormiküpsised (nt karamelli või kondenspiimaga)
60 g Või
TÄIDIS
9 tk Želatiinileht
400 g Maitsestamata toorjuust
3 dl Tuhksuhkur
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl ja riivitud koor
2 dl Hapukoor
2 dl Rõõsk koor 35%
4 dl Mangopüree
0.25 tk Granaatõuna seemned kaunistamiseks

Valmistamine

8tk

1. Kata 22 cm lahtikäiva koogivormi põhi ja ääred toidukilega, siis on pärast kergem kooki vormist kätte saada.

2. Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru koogivormi põhja. Pane vorm täidise valmistamise ajaks külmkappi.

3. Pane želatiinilehed külma vette likku. Mikserda toorjuust tuhksuhkru, sidrunimahla ja riivitud koore ning hapukoorega pehmeks ja kohevaks.

4. Tõsta 2 sl mangopüreed eraldi nõusse, et sellest hiljem koogile kaunistus teha.

5. Kuumuta väikeses kastrulis 4 sl mangopüreed ja sulata selles kuivaks pigistatud želatiinilehed. Nirista segades ülejäänud mangopüree hulka.

6. Sega mangopüree toorjuustusegu hulka. Vahusta koor ja sega täidisega. Kalla täidis vormi.

7. Tilguta kõrvalepandud mangopüreest koogile täpid ja tõmba siis hambatikuga täppidest keskelt ääre poole läbi nii, et moodustub muster.

8. Pane vähemalt 4 tunniks külmkappi tarduma.

Kaunista granaatõunaseemnetega.