Tomatine hakkliha-oahautis väikese vimkaga
Foto: Kristi RebaneArtikkel ilmus ajakirja Nipiraamat 2022. aasta veebruarinumbris.
ÜLLATUS | Tomatine hakkliha-oahautis väikese vimkaga
Üllatav küll, aga mõni ruut tumedat šokolaadi lisab roale täpselt selle mõnusa alatooni, mis maitsed kokku toob ja maitsesügavust lisab, nii et valmib sõltuvust tekitavalt hea argiroog. Šokolaadi lõpptulemuses tunda siiski ei ole.
Vaja läheb (neljale näljasele):
1 suur sibul
2 sellerivart
300 g veisehakkliha
1 punane paprika
3 küüslauguküünt
1 sl kontsentreeritud tomatipastat
600 g purustatud tomateid
400 g konserv punaseid ube + konservipurgitäis vett
3 ruutu tumedat šokolaadi
oliiviõli praadimiseks
Maitseained:
1 tl kuivatatud punet
2 tl (suitsust) paprikapulbrit
2 tl jahvatatud vürtsköömneid
1-2 tl tšillihelbeid
soola-pipart
Serveerimiseks:
riisi või nacho’sid
marineeritud jalapenosid
soovi korral riivjuustu ja hapukoort
Valmista hautist nii:
1. Koori ja haki sibul, viiluta seller ning prae poti põhjas õliga kuldseks.
2. Lisa potti hakkliha ja pruunista.
3. Haki paprika ning lisa koos purustatud küüslaugu, tomatipasta ja maitseainetega potti. Prae paar minutit.
4. Lisa potti purustatud tomatid, sõelal loputatud ja nõrutatud oad ning sama konservipurgitäis vett ja lase roal aeg-ajalt segades madalal tulel 40 minutit podiseda. Vajadusel lisa veel väheke vett.
5. Maitsesta hautis soola-pipraga parajaks ning sega viimasena sisse hakitud tumeda šokolaadi ruudukesed. Serveeri hautist kuumalt meelepäraste lisanditega.
Hautis valmib 1 tunniga!
Kuidas hautist süüa?
Serveeri hakkliha-oahautist kas riisiga taldrikult noa ja kahvliga söömiseks või nacho’dega süües näputoiduna – viimase puhul otsi lettidelt vähese soolasisaldusega või ilma soolata maisikrõpse, mitte tavalisi tortiljakrõpse. Hästi sobivad juurde ka hapukoor, riivjuust, guacamole ja marineeritud jalapenoviilud.
Tee kohe rohkem!
Kui hautist jääb üle, on see järgmisel päeval sama maitsev, kui mitte maitsvam. Seega tee seda kohe julgelt topeltkogus.
Kommentaarid (0)