Triibuline sebrakeeks 

Foto: Kristi Rebane
Küpsetised
6. veebruar 2022, 15:45

Artikkel ilmus ajakirja Nipiraamat 2022. aasta veebruarinumbris.

VAID 5 KOOSTISOSA | Triibuline sebrakeeks 

Keeksipulber on hea abimees, kui soovid kiiresti midagi mõnusat lauale võluda. Klassikalise keeksi saad aga põnevaks sebrakeeksiks muuta, kui tainas pritskoti abil kakaopulbriga kihiti vormi pritsida. Mõru kakao tasakaalustab ka keeksi magusust ja muudab küpsetise läbilõike kihvtiks.

Vaja läheb:

  • 1 pakk keeksipulbrit

  • 110 g õli

  • 6 sl magustamata kakaopulbrit

  • 150 ml vett

  • võid vormi määrimiseks

 

Valmista triibulist keeksi nii:

1. Valmista keeksipulbripakendil oleva juhise järgi keeksitainas. Tartu Milli keeksipulbrile tuleb lisada 110 g mahedamaitselist toiduõli ja 150 ml vett. Lase tainal 15 minutit seista.

2. Kuni tainas paisub, võita korralikult keeksivormi põhi ja ääred või kata vorm küpsetuspaberiga. Tõsta tainas pritskotti ja vajuta keeksivormi õhuke kiht tainast.

3. Sõelu tainakihile vormis peale 1,5–2 sl kakaopulbrit, nii et kogu tainas on kakaoga kaetud.

4. Vajuta kakaokihile järgmine õhuke tainakiht, nii et see katab kakao täielikult. Tee sarnaselt nii palju kihte, kuni tainast jätkub.

5. Küpseta keeksi 180kraadises ahjus 45 minutit, kuni keeks on pealt helekuldne ning keskelt küps.

6. Lase keeksil enne lahti lõikamist veidi jahtuda. Küpsetis on kõige maitsvam, kui naudid seda marjade jajäätisepalliga.

Keeks valmib 1 tunni 10 minutiga! 

Retsepti järgi saad ühe keskmise suurusega keeksi!