Kalatoitude retseptid
10. veebruar 2022, 07:33

KALAPÄEV | Sproti-munasegu võileivale ja dippimiseks

Vabariigi aastapäev ja kiluvõileivad on viimastel aastatel peaaegu sünonüümiks muutunud, aga tõstame ka sproti taas au sisse. Muna, sprotid ja hapukoor on maitsva segu põhikomponendid, kusjuures segu on nii universaalne, et sobib nii leivamäärdeks kui ka köögiviljade, juustu ja näkileibadega dippimiseks.  

Koostisosad
1 prk Sprotid õlis (240-250g)
3 tk Keedetud muna
3 tk Sibulavars koos mugulaga
1 dl Hakitud till
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
150 g Hapukoor
Sool
Must pipar
2 tl Kapparid, soovi korral

Valmistamine

u 500g

1. Nõruta sprotid õlist, tõsta kaussi ja peenesta kahvliga. Koori munad ja peenesta ka need kahvliga, tõsta sprottide juurde. Haki sibulavarred ja mugul peeneks, haki ka till ja sega kala-munasegu hulka. Pigista peale sidrunimahla ja sega hulka hapukoor. Maitsesta segu soola-pipraga. Kui soovid veidi hapukamat segu, haki hulka ka kappareid.

Kasuta segu leivamäärdena, leivasuupistetel või ka köögiviljadega dippimiseks.