Tiina Lebane 7. veebruar 2022 06:44
Koorene kapsa-hakklihasupp on just see, mida külmal ajal argiõhtul perele valmistada. Hiina kapsas keeb kiiresti pehmeks ja maitseb mahedamalt kui peakapsas.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 tk Keskmine sibul
150 g Suitsupeekon
500 g Hiina kapsas
500 g Hakkliha
Sool
Must pipar
2 spl Nisujahu
1 l Vesi
1 tk Puljongikuubik
1 dl Rõõsk koor 35%
100 g Riivitud emmentali
Peale hakitud sibulavarred, näkileivatükid, krutoonid vms

Valmistamine

1. Koori sibulad ja haki tükikesteks. Lõika suitsupeekon väikesteks kuubikuteks. Lõika Hiina kapsas pikuti neljaks ja edasi umbes 0,5 cm laiusteks ribadeks.

2. Prae lihakuubikud poti põhjas krõbedaks, tõsta potist välja ja hoia soojas. Pane potti hakkliha ja prae läbi. Maitsesta kergelt soola ja pipraga. Lisa potti sibul ja kapsas, sega läbi ja hauta kaane all umbes 10 minutit.

3. Puista potti jahu ja sega hoolikalt läbi. Vala juurde vesi ja lisa puljongikuubik. Lase supil keema tõusta ja keeda madalal tulel kaane all 10-15 minutit või kuni kapsas on pehme. Vala juurde vahukoor ning kuumuta supp peaaegu keemiseni. Keera kuumus kinni, sega hulka riivitud emmental ja jaga supp taldrikutesse. Puista peale peekonikuubikuid, hakitud sibulat ja näkileivatükke.