Lambaliha retseptid
18. veebruar 2022, 07:51

KINDEL HITT | Kolm liha pajas, veinist rääkimata

Nüüd on aeg välja otsida oma kõige suurem ahjupott, sest üks korralik pajaroog on just see, mida külmal ajal hea valmistada ja süüa. Ideaalis võiksid kasutada kolme lihasorti – siga, veist ja lammast, aga kui viimast keeruline hankida, siis võid patta pista ka ainult sea- ja veiseliha, mõlemat umbes 700-800 grammi. Söönuks saab kindlasti nii oma pere kui ka külalised!

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
40 minutit + 12 tundi marineerumiseks + 2,5 tundi ahjus

Koostisosad
500 g Pehme loomaliha
500 g Pehme sealiha
500 g Pehme lambaliha
8 tk Keskmine sibul
150 g Porru
1 pdl Kuiv valge vein (75cl)
1 tl Kuivatatud tüümian
3 tk Loorberileht
1 tl Must terapipar
1.5 kg Kartulid
Sool
Purustatud must pipar

Valmistamine

1. Puhasta lihatükid soontest, kui neid on, tupsuta köögipaberiga kuivaks ja lõika 3-4 cm suurusteks tükkideks. Koori 4 sibulat ja lõika sektoriteks. Puhasta porru ja lõika paksemateks ribadeks. Tõsta kõik suurde kaussi ja sega õrnalt läbi.

2. Vala vein anumasse. Sega hulka tüümian, loorberilehed ja pipraterad ning vala liha-sibulasegule. Kata kauss kaane või toidukilega ja tõsta järgmise päevani külmkappi marineeruma.

3. Järgmisel päeval enne ahju panemist koori ülejäänud sibulad ja viiluta. Pese ja koori kartulid ning lõika õhukesteks viiludeks.

4. Tõsta suure ahjupoti põhja kolmandik kartuliviiludest ja pooled sibulasektoritest ning puista peale veidi soola. Tõsta suure lusikaga marinaadist välja liha, sibulat ja porrut ning tõsta pool sellest vormi köögiviljadele. Puista peale veidi soola ja purustatud pipart. Kata liha teise kolmandiku kartulitega ja ülejäänud sibulatega, lisa veidi soola. Lõpuks tõsta vormi ülejäänud liha ja sibulad ning kata viimase osaga kartuliviiludest. Vala vormi ka veinimarinaad ning puista pealmisele kartulikihile veidi soola ja pipart.

5. Küpseta 180-kraadises ahju alumises kolmandikus umbes 2,5 tundi. Kui on aega, keera pärast küpsetusaja lõppu kuumus kinni ja hoia pada ahju jääkkuumuses veel pool tundi.