Tiina Lebane 3. veebruar 2022 07:46
Taskukohane hakklihavorm, mida võib peenemalt ka pitsaks nimetada, on koduselt maitsev vaheldus sellistele roogadele nagu kotletid või hakklihakaste. Eks ju üksi sõna “pitsa” paneb nooremad sööjad kiiremini kööki jõudma. Argiõhtul saad toidu kiiremini küpsema, kui teed hakklihamassi valmis päev või kaks varem. Sellisel juhul pole vaja riivsaia leotada, sest kuni tainas külmkapis maitsestub, jõuab ka riivsai piisavalt paisuda.  

Koostisosad
1.5 dl Riivsai (vesi 2dl)
2 tk Keskmine sibul
3 tk Küüslauguküüs
1 kg Kodune hakkliha
2 tk Muna
2 spl Tomatipasta või ketšup
1 tl Kuivatatud basiilik
1 tl Kuivatatud pune
Sool
Must pipar
1 tl Paprikapulber
2 tk Keskmine paprika
4 tk Keskmine tomat
1 prk Tomatikaste seentega (400g)
150 g Riivitud juust

Valmistamine

1. Pane riivsai vee sisse paisuma. Koori sibulad ja küüslaugud ning haki peeneks. Lisa hakklihale hakitud sibul ja küüslauk, kuivaks pigistatud riivsai, munad, tomatipasta ja ürdid, sool, pipar ja paprikapulber. Sõtku mass hoolikalt läbi.

2. Kata suurem ahjuvorm (vähemalt 25 x 35 cm) küpsetuspaberiga. Tõsta hakklihamass vormi ja silu ühtlaselt põhjale laiali. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit.

3. Vahepeal puhasta paprika ja lõika ribadeks, viiluta tomatid.

4. Võta vorm ahjust välja ja määri peale umbes kolmandik tomatikastmest. Jaga peale paprikaribad ja tomativiilud ning kata ülejäänud tomatikastmega. Puista peale riivjuust ja jätka ahjus küpsetamist veel umbes 30 minutit.

Paku juurde näiteks kartulipüreed või ka ainult rohkelt värsket salatit.