Tiina Lebane 25. veebruar 2022 07:42
Poetomati maitsele tuleb kasuks, kui talle veidi ahjukuuma anda. Nii juhtub see ka selles lihtsas vahemerelises ahjuroas, kus tomat on liha- ja juustuviilude vahel otsekui salati eest. Talvel ei pruugi külmaõrna basiilikut alati poest saada, selle asemel kasuta julgemalt kuivatatud ürti.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
20 minutit + 20 minutit ahjus

Koostisosad
1 tk Sea sisefilee (600-700g)
Õli praadimiseks
Sool
Must pipar
4 tk Keskmine tomat
2 tk Mozzarella-pall (kokku 250g)
1 tl Kuivatatud basiilik
3 spl Oliiviõli
Värske basiilik

Valmistamine

1. Lõika sisefilee 1,5-2 cm paksusteks viiludeks. Kuumuta pannil õli ja pruunista lihaviilud portsjonite kaupa mõlemalt poolt üle. Puista peale veidi soola ja purustatud musta pipart ning tõsta pannilt ära.

2. Lõika pestud ja kuivatatud tomatid paksemateks viiludeks. Nõruta mozzarella ja lõika samasugusteks viiludeks.

3. Määri 24 cm ahjuvorm õliga ja lao kõik viilud vaheldumisi vormi. Puista peale kuivatatud basiilikut, pisut soola ja musta pipart ning nirista üle 3 sl oliiviõliga.

4. Küpseta 200-kraadise ahju keskmisel siinil 20 minutit. Serveerimisel puista peale värskeid basiilikulehti ja paku lisandiks head juuretisesaia või -leiba.