Võileivade retseptid
11. veebruar 2022, 07:44

Puravikuvõi

Kuivatatud puravikega saab väga mõnusa maitsevõi, pealegi vähese vaevaga. Kasuta leivamäärdena, lihalõigule või mõnele toidule, näiteks tatra-, kruubi- või läätseroale maitse lisamiseks. 

Koostisosad
13 g Kuivatatud puravikud
0.5 tk Väike sibul
1 tk Väike küüslauguküüs
120 g Pehme või
3 spl Hakitud petersell
Sool
Must pipar

Valmistamine

u 150g

1. Pane kuivatatud puravikud lameda põhjaga kaussi ja vala peale umbes 1 dl kuuma vett. Leota 15-20 minutit, tõsta seened nõrguma, aga ära vala leotusvett ära.

2. Vahepeal koori sibul ja küüslauk ning haki hästi peeneks, haki ka petersellilehed. Tõsta või kaussi ja sega lusikaga lahti. Sega hoolikalt, nii et või konsistents muutub kergeks, peaaegu vahuseks.

3. Haki nõrutatud seened tükkideks ning lisa koos sibula-küüslauguga võile, maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta 3 sl seente leotusvedelikku keemiseni, lase veidi jahtuda ja sega või hulka.

4. Viimaseks sega juurde hakitud petersell ja tõsta maitsevõi kaanega karpi. Hoia külmkapis. 15-20 minutit enne söömist tõsta või toatemperatuurile, siis on seda kergem peale määrida.