Salati retseptid
16. veebruar 2022, 06:20

LIHTNE JA OH KUI HEA! Kapsa-porgandi-singisalat

Lihtne köögiviljasalat on hea lisand igal ajal. Talvel, kui kapsas-porgand kipub kuivem ja kõvem olema, annab hea tulemuse kuuma marinaadi peale valamine. See annab head maitset ja teeb köögivilja õige pisut pehmemaks, aga krõmpsuv struktuur jääb siiski alles. Peenikesed keedusingiribad lisavad toekust, soovitan lisada, köömned on aga tõesti maitse asi.

Kogus: seitsmele
Valmistusaeg: 20-40 min
30 minutit + 12 tundi maitsestumiseks

Koostisosad
500 g Värske kapsas
250 g Porgand
2.5 dl Keev vesi
1 tk Puljongikuubik
5 spl Valge veiniäädikas
1 tl Sool
1 tl Suhkur
0.5 tl Purustatud must pipar
1 tl Köömned, soovi korral
150 g Õhukesed keedusingiviilud
Peale värske murulauk või petersell

Valmistamine

1. Lõika kapsas sektoriteks ja edasi võimalikult õhukesteks ribadeks. Koori porgandid ja tõmba juurviljakoorijaga õhukesteks ribadeks. Tõsta köögivili suurde kaussi.

2. Aja vesi keema ja lahusta selles puljongikuubik. Lisa vedelikule äädikas, sool, suhkur ja pipar ning vala köögiviljale. Kui kasutad, siis lisa nüüd ka köömned. Sega salat – soovitavalt käega mudides – hoolikalt läbi. Lõika singiviilud peenikesteks ribadeks ja sega kapsa-porgandi hulka.

3. Kata kauss kaane või toidukilega ja tõsta külmkappi umbes 12 tunniks maitsestuma. Kui sul on võimalik ja meeles, sega salatit paar korda.