Kogus: seitsmele
Valmistusaeg: 20-40 min
30 minutit + 12 tundi maitsestumiseks
Koostisosad
500 g Värske kapsas
250 g Porgand
2.5 dl Keev vesi
1 tk Puljongikuubik
5 spl Valge veiniäädikas
1 tl Sool
1 tl Suhkur
0.5 tl Purustatud must pipar
1 tl Köömned, soovi korral
150 g Õhukesed keedusingiviilud
Peale värske murulauk või petersell
Valmistamine
1. Lõika kapsas sektoriteks ja edasi võimalikult õhukesteks ribadeks. Koori porgandid ja tõmba juurviljakoorijaga õhukesteks ribadeks. Tõsta köögivili suurde kaussi.
2. Aja vesi keema ja lahusta selles puljongikuubik. Lisa vedelikule äädikas, sool, suhkur ja pipar ning vala köögiviljale. Kui kasutad, siis lisa nüüd ka köömned. Sega salat – soovitavalt käega mudides – hoolikalt läbi. Lõika singiviilud peenikesteks ribadeks ja sega kapsa-porgandi hulka.
3. Kata kauss kaane või toidukilega ja tõsta külmkappi umbes 12 tunniks maitsestuma. Kui sul on võimalik ja meeles, sega salatit paar korda.
Kommentaarid (0)