Linnuliha retseptid
26. jaanuar 2022, 07:44

VIIRUSTELE SÄRU | Taipärane kanasupp

Üks vürtsikas tummine kanasupp aitab edukalt talvekülma peletada. Supisse võib kanafileede asemel panna ka näiteks kanapraest üle jäänud liha. Leemele annab piisavalt teravust tšillipasta, kuid suurem vürtsisõber võib lisada ka viilutatud tšillit. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 spl Õli
2 tk Broilerifilee
1 tk Suur bataat
0.5 tk Roheline paprika
1 spl Või
2.5 dl Hakitud roheline sibul
75 g Suhkruherned
2 spl Riivitud ingver
3 tk Küüslauguküüs
750 ml Kanapuljong
3 tl Tšillipasta või -kaste
5 dl Kookospiim
2 spl Värskelt pressitud laimi mahl
1 spl Värskelt riivitud laimi koor
1 spl Hakitud koriander
1 spl Hakitud münt
Sool
Must pipar
SERVEERIMISEKS
Laimisektorid

Valmistamine

1. Haudepotis kuumuta 1 sl õli. Maitsesta kanafileed soola ja pipraga ning prae õlis 5-7 minutit, keera ümber ja prae veel 5-7 minutit. Kana on küps kui eralduvad mahlad on selged. Tõsta potist taldrikule.

2. Vahepeal koori bataat ja lõika 1 cm kuubikuteks. Poolita paprika, eemalda seemned ja lõika väikesteks ruutudeks.

3. Pane potti või ja veel 1 sl õli ning lase kuumaks. Lisa bataat, 2 dl rohelist sibulat, paprika ja hernekaunad. Hauta 8-10 minutit või bataat on pehme. Lisa hakitud küüslauk ja riivitud ingver ning sega läbi.

4. Mõõda umbes 0,5 dl puljongist kaussi ja sega hulka tšillipasta. Kalla koos ülejäänud puljongiga potti. Alanda kuumust ja lase 10 minutit haududa.

5. Rebi kanafileed 2 kahvli abil ribadeks ja pane koos eraldunud mahladega supisse.

6. Sega hulka kookospiim ja kuumuta läbi. Lisa laimimahl ja – koor, koriander, münt ja ülejäänud 0,5 dl rohelist sibulat. Maitsesta soolaga kui vaja. Serveeri laimisektorite ja soovi korral ka tšilliviiludega.