Pille Enden 19. jaanuar 2022 12:45
Šampinjonidest stroogonov on oma lihtsuse ja kiire valmimisaja tõttu ideaalne argiõhtu roog. Kaste maitseb hästi koos keedetud kartulite, kartulipüree, riisi või pastaga. Kui kasutada kastmes meelepärast taimset koort, saab sellest veganroa. 

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Sibul
3 tk Küüslauguküüs
1 spl Õli
250 g Pruun šampinjon
1 spl Tomatipasta
4 spl Valge vein
1 spl Sojakaste
2 dl Köögiviljapuljong või vesi
2 dl Köögikoor või taimne koor
0.5 tl Jahvatatud paprika
Sool
Must pipar
Tüümiani või petersellilehed
Serveerimiseks keedetud riisi, pastat, kartuleid või kartulipüreed

Valmistamine

1. Koori ja haki sibul. Prae pannil õlis 5 minutit. Koori ja haki küüslauk, pane pannile ja prae koos sibulaga läbi.

2. Puhasta seened majapidamispaberiga mullast, kui vaja. Viiluta, pane pannile ja prae keskmisel kuumusel 5 minutit. Lisa tomatipasta ja kuumuta läbi.

3. Kalla pannile vein, sojakaste ja puljong ning maitseained. Kuumuta keemiseni, lase 5 minutit podiseda.

4. Kalla pannile koor ja lase veel 10 minutit podiseda. Maitsesta soola ja pipraga, lisa hakitud ürdid. Serveeri riisi, pasta, kartulite või kartulipüreega.