SÄRTSU ARGIPÄEVA | Tomatine hakkliha-suvikõrvitsavorm maisipõhjaga
Koostisosad
1 tl Sool
2 dl Maisijahu
0.5 tl Pihvimaitseaine ( Santa Maria)
2 dl Riivitud cheddar juust
400 g Veisehakkliha
2 spl Õli
2 tk Sibul
1 tk Keskmine suvikõrvits
2 prk Tükeldatud tomatid ('a 400g)
180 g Tomatipasta
Näpuotsaga suhkur
2 spl Hakitud petersell
Sool
Must pipar
Valmistamine
1. Kuumuta ahi 175 kraadini. Lase 7 dl vett ja 1 tl soola kastrulis keema. Klopi hulka maisijahu, alanda kuumus madalaks ja kuumuta kloppides 3 minutit või kuni puder pakseneb. Võta pliidilt, sega hulka pihvimaitseaine ja 0,5 dl cheddar juustu. Määri maisipuder ühtlaselt õliga määritud 25x 15 cm vormi.
2. Pruunista hakkliha pannil õlis, maitsesta soola ja pipraga ning tõsta kaussi. Hauta samas hakitud sibul ja suvikõrvits peaaegu pehmeks, umbes 5 minutit. Pane pannile tagasi hakkliha, lisa tomatikonservid ja -pasta. Hauta aeg-ajalt segades 10 minutit. Maitsesta soola ja pipraga.
3. Vala segu pannilt ahjuvormi ja puista peale ülejäänud juust. Küpseta 30 minutit või kuni juust on kuldpruun. Puista peale peterselli ja serveeri soovi korral värske salatiga.
Kommentaarid (0)