Angelica Udeküll ja Anne Veesaar valmistamas lumepallisuppi ETV saates „Suus sulav Eesti“
Foto: Taavi ArusSUUS SULAV | Anne Veesaare vanaemade roog – lumepallisupp (11)
Anne Veesaar on oma lapsepõlved veetnud kahe vanaema juures – üks neist pärit Setomaalt ja teine Valgmaalt. Mõlemad vanaemad on Anne maitse-eelistustesse oma jälje jätnud ja seetõttu on saate „Suus sulav Eesti“ juhi Angelica Udekülli ülesandeks pakkudagi midagi mõlema esiema köögist.
Vaja on
1 liiter piima
3–4 muna
½ klaasi suhkrut
näpuotsaga soola
vanillikaun
1–2 tl kartulitärklist
Tee nii
Eralda munavalged kollastest. Vahusta munavalged 2 sl suhkru ja näpuotsa soolaga kõvaks vahuks.
Lase piim keema ja tõsta sellesse supilusikaga munavalge pallid. Keeda kiirelt läbi ja tõsta vahukulbiga ettevaatlikult laiemasse serveerimiskaussi.
Eemalda vanillikaunast seemned ja sega piima hulka.
Vahusta munakollased ülejäänud suhkruga ja sega tärklisega ning lisa seejärel munasegule kuum piim. Kuumuta samal ajal pidevalt segades keemiseni.
Kalla saadud kaste serveerimiskaussi ning tõsta sellele munavalgepallid.
Kommentaarid