Linnuliha retseptid
17. jaanuar 2022, 07:14

SOODNE JA ARGINE | Kanasüdamehautis kõrvitsa ja seentega

Rikkaliku maitsega hautis kanasüdametest, kõrvitsast ja seentest maitseb hästi nii kartulite, riisi kui pastaga. Soodsa argiroa saab valmis üsna lühikese ajaga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
400 g Kõrvits
2 tk Punane sibul
250 g Šampinjonid
4 tk Küüslauguküüs
400 g Broilerisüdamed
2 spl Või
1 spl Nisujahu
2 spl Tomatipasta
4 tk Rohelise sibula vars
4 dl Kanapuljong
1 tl Kuivatatud pune
Sool
Must pipar
1 spl Värskelt pressitud sidrunimahl

Valmistamine

1. Lõika kõrvitsa viljaliha 1 cm kuubikuteks. Koori sibulad, poolita ja lõika viiludeks. Poolita või viiluta seened. Koori ja haki küüslauguküüned.

2. Poolita südamed pikuti ja lõika ära sooned.

3. Kuumuta küüslauk haudepoti põhjas 1 sl võis kiiresti läbi. Lisa kõrvits, sibul ja seened. Kuumuta segades 3-4 minutit.

4. rae pannil võis südamed 3-4 minutiga pruuniks. Lisa jahu ja tomatipasta ning kuumuta läbi. Kalla potti ja pane sinna ka hakitud roheline sibul.

5. Vala peale puljong ja lisa pune. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja lase 15-20 minutit või kuni ained on pehmed, vaikselt podiseda. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga.  Serveeri riisi, pasta, kartulite või kartulipüreega.