Tortide retseptid

NÄDALA KOOK | Tatrarull toorjuustu-jõhvika-karamellitäidisega 

Pille Enden, 14. jaanuar 2022 12:40
Magusa karamelli- ja hapuka jõhvikamekiga tatrarull tuleb rohke toorjuustukreemiga mõnusalt mahlane. Oluline on munad suhkruga korralikult tugevaks vahuks vahustada, siis küpseb biskviit kohevaks ja õhuliseks. Tatrarull on gluteenivaba. 

Koostisosad
TATRABISKVIIT
5 tk Muna
1 dl Pruun suhkur
50 g Porgand
1.25 dl Toortatrajahu
0.5 tl Küpsetuspulber
TOORJUUSTU-KARAMELLITÄIDIS
300 g Toorjuust
2.5 spl Tuhksuhkur
1 spl Vanillsuhkur
1.5 dl Rõõsk koor 35%
125 g Kondenspiim karamelliga
175 g Jõhvikamoos
PEALE
Tuhksuhkur
Jõhvikad

Valmistamine

12 tk

1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Vahusta munad suhkruga tugevaks heledaks vahuks. Sega peenelt riivitud porgand õrnalt hulka.

2. Sega toortatrajahu küpsetuspulbriga. Sõelu jahusegu munavahule ja sega õrnalt läbi.

3. Kata ahjuplaat (35x45cm )  küpsetuspaberiga. Vala tainas küpsetuspaberile ja tasanda. Küpseta 8-10 minutit.

4. Kummuta suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile ja eemalda ettevaatlikult pealmine paber. Keera biskviit soojana lühemast küljest küpsetuspaberi abil rulli ja lase jahtuda.

5. Hõõru toorjuust tuhk- ja vanillisuhkruga ühtlaseks. Vahusta koor ja mikserda hulka.