Lihatoidu retseptid

TÄIUSLIKULT LIHTNE | Tortelliinilasanje 

Tiina Lebane, 13. jaanuar 2022 07:01
Tortelliinilasanje on oma lihtsuses lausa täiuslik roog, mille valmistamisega saab hakkama ka koolilaps ja väheste kogemustega kokkaja. Basiiliku- või rukolalehed on heaks lisandiks iga Vahemere kandi juurtega toidu juurde, nii ka siia. Kui sul on, puista valmis roale ka röstitud seedermännipähkleid.

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 40-60 min
15 minutit + 30 minutit ahjus

Koostisosad
2 pk Värsked tortelliinid täidisega (rikotta, liha vm), 'a 300g
2 pk Tomatiga pastakaste ('a 400g)
250 g Mozzarella
2 dl Riivitud parmesan või muu kõva juust
Peale basiilik või rukola ja/või seedripähklid, soovi korral

Valmistamine

1. Keeda tortelliinid vastavalt juhendi järgi pakendil, nõruta.

2. Tõsta ahjuvormi põhja õhuke kiht tomatikastet, jaga peale tortelliinisid üksteise kõrval ning puista üle rebitud mozzarella ja riivitud parmesaniga. Tee veel paar samasugust kihti. Kõige peale määri viimane osa tomatikastmest ja puista üle parmesaniga.

3. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 30 minutit. Lase roal kümmekond minutit seista, enne kui lahti lõikad ja sööma asud.