Katrin Pauts ja Angelica Udeküll

Foto: Taavi Arus/ERR
Toiduuudised
8. jaanuar 2022, 18:37

SUUS SULAV | Tippkokk Angelica Udeküll avastab kirjanik Katrin Pautsi lapsepõlve maitseid ehk Karamellikissell, tuntud ka kui kaamelitatt (15)

Muhumaa traditsiooniliseks roaks on hapurokk, mida kirjanik Katrin Pauts oma „Minu Muhumaa“ raamatus mitte just kõige soojemate sõnadega meenutab. Angelica võtab seekordses saates „Suus sulav Eesti“ eesmärgiks pakkuda Katrinile tänapäevaseid Muhumaa maitseid, mida väikesel saarel leidub küllaga. Samuti valmib saates Katrin Pautsi lapsepõlvelemmik karamellikissell, rahvapärase nimega kaamelitatt.

Retsept:

KARAMELLIKISSELL ehk kaamelitatt

Vaja on

  • 1 klaas suhkrut

  • ½ klaasi vett

  • 4 klaasi piima

  • 1 spl vanillisuhkrut

  • 2 spl tärklist

Tee nii

Pool suhkru kogusest pruunista keedunõus helepruuniks, lisa keev vesi ja keeda, kuni karamell sulab.

Lisa kuum piim, ülejäänud suhkur ja külma veega segatud tärklis.

Kuumuta keemiseni, tõsta kissell kausikestesse ning lase jahtuda.

Serveeri hapuka moosiga.

LAMBAMAKSAPASTEET

Vaja on

  • 500 g lambamaksa

  • 1 mugulsibul

  • 1–2 küüslauguküünt

  • paar porgandit

  • paar oksa tüümianit

  • 2 spl võid

  • 1 klaas 35% rõõska koort

  • 2 spl brändit või rummi

  • pisut riivitud muskaatpähklit

  • soola

  • purustatud musta pipart

Tee nii

Koori köögiviljad ja prae kergelt võis, lisa kuubikuteks lõigatud lambamaks ning prae läbi.

Maitsesta soola ja pipraga.

Lisa rõõsk koor, tüümian  ning kuumuta kuni maks on küps ja vedelik paksenenud.

Purusta maks sauseguri abil kreemjaks massiks ja suru seejärel läbi sõela.

Maitsesta pasteet riivitud muskaatpähkli ja brändiga ning klopi veidi vahtu.

Pane pasteet purki ja lase jahtuda.