Foto: Kollaaž, pildid Jaan Heinmaa
Kersti Eero 10. jaanuar 2022 12:10

Kas sinagi olid üks neist, kes lubas ühadelauas, kui lõug läikis ja vats vabises, uuel aastal vähem liha süüa? Mida ja kuidas süüa, et nälg ei näpistaks ja kehagi sind hoopis kiidaks, räägivad nüüd staažikas vegan Nelly Voolpriit ja taimetoitlane Madli Metsar. Lisaks jagavad nad oma lemmikretsepte äsja ilmunud kokaraamatust „Hernest omletti!?“

Nelly jättis punase liha oma menüüst välja juba aastal 2003, vegan sai temast seitse-kaheksa aastat tagasi. „Tundsin, et mu keha ei võta enam liha vastu, pärast söömist oli alati nii raske olla. Ajapikku tuli ka eetiline pool juurde. Vaatasin videosid ja ühel hetkel ei tahtnud enam ka muna süüa. Ka mitte koduste kanade mune, sest need tibud on pärit samast tehasest, kus isased tibud lähevad ikkagi elusalt hakkimisele,“ räägib Nelly.

Edasi lugemiseks vali endale sobiv plaan:
Üks artikkel
3,99
Ühe artikli lugemisõigus
Digipakett
1,00/kuu
11 erinevat digiväljaannetÜle 2000 artikli kuusJagamisõigus 4 sõbragaVõida iPhone 12 nutitelefon