Magusalt mangone kanafilee vokitud paprikaga
Foto: Kristi RebaneArtikkel ilmus ajakirja Nipiraamat 2022. aasta jaanuarinumbris.
VAID 5 KOOSTISOSA | Magusalt mangone kanafilee vokitud paprikaga
Kuni meie enda loodus magab, tasub köögis avastada eksootilisi maitseid. Mango annab kanale põneva magusa maitsenüansi, mida mahendab kärts laim. Kui küpseid mangosid parajasti poest ei leia, kasuta roa tegemisel külmutatud mangokuubikuid. Lisaks kuubikutele vokis võid marinaadis kasutada ka väikeses tetrapakis müüdavat 100% mangopüreed.
Vaja läheb (neljale):
500 g mangot, puhastatud kaal
500 g kanafileed
3 küüslauguküünt
2 laimi mahl ja koor
2 rohelist paprikat
+
Lisaks:
soola
praadimiseks õli
serveerimiseks aurutatud riisi
soovi korral värsket tšillit ja koriandrit
Valmista rooga nii:
1. Püreesta pool mangokogusest. Ülejäänud mango haki kuubikuteks ja jäta ootele.
2. Mangomarinaadi tegemiseks pressi mangopüree juurde küüslauk, riivi sekka laimidelt koor ja pigista juurde mahl. Sega marinaad kokku, maitsesta soolaga ja vala tükeldatud kanale.
3. Mudi marinaadised kanatükid käte vahel läbi, et liha oleks üleni marinaadiga kaetud. Jäta kana toatemperatuurile pooleks tunniks või külmkappi üle öö maitsestuma.
4. Prae kanatükid kuumal pannil õli sees kuldseks. Tõsta kana pannilt.
5. Puhasta ja tükelda paprika ning voki 3 minutit õli sees samal pannil, kus kana praadisid.
6. Tõsta kana tagasi pannile paprikate juurde, lisa ka mangokuubikud ning eelnevalt kaussi jäänud marinaadilõpp. Kuumuta kaste läbi, maitsesta soolaga ning serveeri kohe riisiga. Soovi korral haki valmis roale värsket tšillit ja koriandrit.
Aega läheb 30 minutit + marineerumise aeg!
Kommentaarid (0)