Lihtne keeks

Foto: Ragne Värk
Ragne Värk 15. jaanuar 2022 08:00

Klassikaline keeks on hea ja maitseb kõigile. Siin on üks lihtne retsept, mille valmistamisega saavad hakkama ka lapsed. Vaja on vaid tainakomponendid omavahel kokku segada ja keeks ahju küpsema pista. Muide – see keeks on järgmisel või ülejärgmisel päeval isegi mahlasem kui küpsetamispäeval!

Valmistamisaeg: 20 min +küpsemisaeg

Kogus: 1 keeks

Väiksemad lapsed võivad vajada vanemate abi.

Vajad:

  • 100 grammi toasooja võid

  • 180 grammi suhkrut

  • 100 grammi hapukoort

  • 3 muna

  • ühe apelsini riivitud koor ja poolest apelsinist pressitud mahl

  • 250 grammi nisujahu

  • 1 teelusikatäis küpsetuspulbrit

Tee nii!

  1. Hõõru või suhkruga kohevaks vahuks.

  2. Sega juurde hapukoor ja munad.

  3. Lisa apelsini riivitud koor ja mahl.

  4. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning lisa ülejäänud tainale. Sega ühtlaseks.

  5. Kalla tainas võiga määritud keeksivormi ja küpseta 175kraadises ahjus umbes 1 tund.