Tiina Lebane 6. jaanuar 2022 07:08
Pohlamoos on väärt kraam, millega annad üllatavalt hea maitse ka lihtsatele hakklihapallidele ja koorekastmele. Kogusest saad umbes 30 lihapalli, millest jätkub päris mitmele sööjale. Kõrvale sobib hästi värskelt keedetud riis või ka kartulipuder. Ja ära unusta järelejäänud pohlamoosi kõrvale pakkuda!

Koostisosad
KALKUNIPALLID
1 tk Suur sibul
3 tk Küüslauguküüs
Õli praadimiseks
900 g Kalkunihakkliha
3 spl Hapukoor
3 spl Pohlamoos
1 tk Muna
1 dl Riivsai
1 tl Kaneel
2 tl Sool
1 tl Purustatud must pipar
KASTE
4 dl Toidukoor (20%)
200 g Pohlamoos
1 tk Kaneelikoor
1 tk Tähtaniis

Valmistamine

1. Puhasta sibul ja küüslauk ning haki peeneks. Prae kuumas õlis klaasjaks.

2. Sõtku hakkliha lahti. Lisa hapukoor, pohlamoos, muna, riivsai ja maitseained ning sõtku hakklihasegu hoolikalt läbi. Lase tainal kaetult külmkapis maitsestuda vähemalt tund aeg või järgmise päevani.

3. Vormi tainast pallikesed (saad u 30 tk), seda on hea teha kahe supilusikaga, sest tainas on üpris pehme. Prae pallid pannil igast küljest üle.

4. Kastme tegemiseks vala potti toidukoor ja pohlamoos. Moosi lisa nii palju, kui vedelat või paksu kastet soovid. Lisa potti kaneelikoor ja tähtaniis ning lase kastmel keema tõusta. Keeda tasasel tulel ja poikvel kaane all umbes 5 minutit.

5. Serveeri lihapalle koos kuuma kastme ja värskelt keedetud riisi või kartulipudruga.