Foto: Kai Kodasma
Kai Kodasma 20. jaanuar 2022 16:28

Otsides midagi, mida peale majoneesi- või muude taoliste kastmete salati peale panna, sattusin sellise põneva toote peale, nagu mustikaäädikas. Sellest on saanud minu täielik lemmik, soovitan seda proovida ka teil!

Mil moel saadakse?

Mustikaid või essentsi ei ole lisatud maitseks, vaid äädikas on saadud kääritatud naturaalsest mustikamahlast.

Kuidas maitseb?

Juba lõhnast saab aru, et tegu on pärismustikaga. Magushapu maitsega äädikas on värske ja sel on intensiivne mustikamaitse.

Milleks sobib?

Mustikaäädikas sobib roheliste salatite kastmesse, samuti passib kokku veise- ja linnuliha ning šašlõkiga. Seda võib niristada ka näiteks marjamagustoitude ja pistaatsiajäätisele.


Veiselihasalat

2 portsjonit

Foto: Kai Kodasma

1 sl õli

300 g veiseliharibasid

0,25 tl musta pipart

250 g roheliste lehtede segu

5 viigimarja

30 g sinihallitusjuustu

4 sl mustikaäädikat


Soojendage õli pannil, pange peale veiseliharibad ja maitsestage pipraga. Praadige soovitud küpsuseni. Pange kaussi või kahele taldrikule rohelised lehed, puhastatud viigimarjad ja murendatud sinihallitusjuust, seejärel liharibad. Kõige peale jaotage mustikaäädikas.