NIPP! Ärge kartke mustikaäädikat, kasutage seda selle toreda veiselihasalati juures
Mil moel saadakse?
Mustikaid või essentsi ei ole lisatud maitseks, vaid äädikas on saadud kääritatud naturaalsest mustikamahlast.
Kuidas maitseb?
Juba lõhnast saab aru, et tegu on pärismustikaga. Magushapu maitsega äädikas on värske ja sel on intensiivne mustikamaitse.
Milleks sobib?
Mustikaäädikas sobib roheliste salatite kastmesse, samuti passib kokku veise- ja linnuliha ning šašlõkiga. Seda võib niristada ka näiteks marjamagustoitude ja pistaatsiajäätisele.
Veiselihasalat
2 portsjonit
1 sl õli
300 g veiseliharibasid
0,25 tl musta pipart
250 g roheliste lehtede segu
5 viigimarja
30 g sinihallitusjuustu
4 sl mustikaäädikat
Soojendage õli pannil, pange peale veiseliharibad ja maitsestage pipraga. Praadige soovitud küpsuseni. Pange kaussi või kahele taldrikule rohelised lehed, puhastatud viigimarjad ja murendatud sinihallitusjuust, seejärel liharibad. Kõige peale jaotage mustikaäädikas.
Kommentaarid (0)