Foto: Kai Kodasma
Magustoidud
23. jaanuar 2022, 18:12

KUU KOOK | Hapukas, kuid magus, kreemine, kuid kerge

Efektne, kuid lihtne. Kreemine, kuid samal ajal kerge. Just nii saab kirjeldada seda juustukooki, mis sobib nii õhtusöögi lõppu kui ka peolauale. Koogike teeb kindlasti tuju heaks neil, kellele meeldib hapukas sidrunimaitse! Tänu sidrunile ei ole kook ka liiga magus.

Kreemine sidruni-juustukook

8 portsjonit


Põhi

  • 10 digestiivküpsist

  • 75 g võid

  • 0,25 tl soola


Kreem

  • 3 sidruni koor

  • 2 sidruni mahl

  • 250 g mascarpone toorjuustu

  • 400 g vanillitoorjuustu

  • 150 g suhkrut

  • 4 sl sidrunivõiet

  • 2 muna

  • 2 munakollast

  • 4 sl nisujahu


Serveerimiseks

  • 200 g Kreeka jogurtit

  • 4 sl sidrunivõiet

  • 5 viigimarja

  • 50 ml vahtrasiirupit


Segage läbi purustatud küpsised, sulatatud või ja sool. Vooderdage 18 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga, määrige küpsisesegu põhjale ja asetage natukeseks külma. 

Riivige sidrunikoor suurde kaussi, lisage sidrunimahl, toorjuustud, suhkur ja sidrunivõie. Segage kõik ühtlaseks. Proovige, kas soovite tugevamat sidrunimaitset või kas oleks vaja suhkrut lisada. Kui maitse on paigas, lisage munad, munakollased ja nisujahu, segage läbi. Valage segu vormi ja küpsetage pöördõhurežiimil 160 kraadi juures 40—50 minutit. Kook peaks keskelt veel võbelev jääma. 

Lülitage ahi välja ja laske koogil seal täiesti maha jahtuda. Ideaalne on jätta jahtuma terveks ööks. Enne serveerimist segage Kreeka jogurt sidrunivõidega ja määrige see koogi peale. Lõigake viigimarjad kaheksaks sektoriks, kastke otsapidi vahtrasiirupisse ja kaunistage kook. 


Eelistate hoopis apelsini-juustukooki?

Vahetage lihtsalt kõik sidrunit sisaldav apelsini vastu!