Taimetoidu retseptid
27. jaanuar 2022, 07:12

HEA SOOJENDAJA | Rammus avokaadosupp

Avokaado kannatab lühikest kuumutamist hästi ja vahelduseks levinud külmsupile saab „rohelisest munast“ tõeliselt toitva sooja supi, mis annab talvekülmast tuppa tulijaile sooja ja rammu. Haki portsjonitele värviks peale tomatit ja lisa tumerohelisi ürdilehti, ka maheda maitsega ja pehmed seedripähklid sobivad hästi nii maitset kui ka konsistentsi lisama.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
3 tk Suur küps avokaado (kokku u 700g)
1 tk Värskelt pressitud sidrunimahl
1 tk Keskmine sibul
2 tk Küüslauguküüs
2 spl Õli
0.5 l Vesi
0.5 tk Puljongikuubik
2 dl Rõõsk koor 35%
Sool
Must pipar
Minitomatid
Seedripähklid
Värske tüümian või muu meelepärane ürt või võrse

Valmistamine

1. Pese ja poolita avokaadod. Eemalda kivi, kaabi viljaliha lusikaga välja ja lõika tükkideks, pigista sidrunimahla peale.

2. Koori sibul ja küüslauk, haki peeneks ning prae poti põhjas kuumas õlis klaasjaks. Lisa avokaadotükid koos sidrunimahlaga ja kuumuta paar minutit. Võta pott pliidilt ja purusta potisisu nuimikseriga. Lisa vesi, puljongikuubik ja vahukoor, tõsta pott pliidile tagasi ning kuumuta supp rahulikul tulel peaaegu keemiseni. Maitsesta soola ja pipraga.

3. Serveerimisel puista peale hästi peeneks hakitud tomatit, röstitud seedripähkleid ja meelepäraseid värskeid ürte.