Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
3 tk Suur küps avokaado (kokku u 700g)
1 tk Värskelt pressitud sidrunimahl
1 tk Keskmine sibul
2 tk Küüslauguküüs
2 spl Õli
0.5 l Vesi
0.5 tk Puljongikuubik
2 dl Rõõsk koor 35%
Sool
Must pipar
Minitomatid
Seedripähklid
Värske tüümian või muu meelepärane ürt või võrse
Valmistamine
1. Pese ja poolita avokaadod. Eemalda kivi, kaabi viljaliha lusikaga välja ja lõika tükkideks, pigista sidrunimahla peale.
2. Koori sibul ja küüslauk, haki peeneks ning prae poti põhjas kuumas õlis klaasjaks. Lisa avokaadotükid koos sidrunimahlaga ja kuumuta paar minutit. Võta pott pliidilt ja purusta potisisu nuimikseriga. Lisa vesi, puljongikuubik ja vahukoor, tõsta pott pliidile tagasi ning kuumuta supp rahulikul tulel peaaegu keemiseni. Maitsesta soola ja pipraga.
3. Serveerimisel puista peale hästi peeneks hakitud tomatit, röstitud seedripähkleid ja meelepäraseid värskeid ürte.
Kommentaarid (0)