Lihatoidu retseptid

KALORIVAENE ISUTÕSTJA | Ahjuköögiviljad kruubi-hakklihakattega 

Tiina Lebane, 10. jaanuar 2022 08:27
Oranž värv pidavat tõstma söögiisu. Seda värvilist plaadirooga vaadates hakkavad neelud käima küll, kas pole! Kalorivaene ja mahlane kõrvits ning toekas ja sametine bataat on põhjaks, millele tuleb katteks tuttavlik kruubi-hakklihasegu. Kastmeks sobib hästi suitsupaprikaga maitsestatud jogurt.  

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40–60 min

Koostisosad
1,5 dl kruupe
600 g kõrvitsat
600 g bataati
soola
musta pipart
1 sibul
2 küüslauguküünt
400 g hakkliha
1 dl vett
2 sl punast palsamiäädikat
1 tl suhkrut
300 g Kreeka jogurtit
0,5 tl suitsupaprikat

Valmistamine

1. Pane kruubid vee sisse likku.

2. Koori kõrvits, puhasta pehmest osast ja lõika umbes sentimeetripaksusteks viiludeks. Koori bataadid ja lõika sarnasteks viiludeks. Tõsta köögiviljaviilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, puista peale pisut soola ja pipart ning küpseta 180kraadise ahju alumises kolmandikus 30–40 minutit.

3. Vahepeal valmista hakklihasegu. Koori ja haki peeneks sibul ja küüslauguküüned. Prae hakkliha poti põhjas läbi, lisa hakitud sibul ja küüslauk, nõrutatud kruubid ja vesi. Hauta kaane all, kuni kruup on pehme. Kui vaja, lisa vett. Maitsesta segu palsamiäädika, suhkru, soola ja piparaga. Kui sul on, siis lisa ka külmutatud või värskeid ürte.

4. Kastmeks sega jogurti hulka maitse järgi suitsupaprikat.

5. Jaga kruubi-hakklihasegu küpsetele köögiviljaviiludele ning tõsta kastet portsudena peale. Söö kohe.